Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز- سینما بهمن شیراز که سال ۱۳۳۶ به نام سینما مترو و با ظرفیت ۷۰۳ صندلی توسط «اسماعیل گلستان» راه‌اندازی شد درحالی‌که حامل خاطرات و نوستالژی بسیاری در این شهر بود بالاخره در یازدهم مردادماه امسال تخریب شد و پرونده خاطرات چندین ساله این سالن نمایش برای همیشه بسته شد.

قدس آنلاین-گروه استان ها: سینما مترو سابق یا سینما بهمن که با فیلم «پرنس دانشجو» نخستین نمایش خود را در دهه ۳۰ اکران کرد اما در مردادماه امسال با عملیات تخریب این سینما نمایش غم‌انگیزی در اذهان عموم بر جای گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سینما مترو در انتهای مجتمع تجاری قدیمی در خیابان کریم‌خان زند شیراز واقع‌شده است و بعد از انقلاب به بهمن تغییر نام داد و تحت مدیریت حوزه هنری قرار گرفت.

سینما بهمن از سال ۱۳۸۷  عملاً تعطیل شد و دیگر فیلمی در آن به نمایش درنیامد تا اینکه در طی سال‌های گذشته و هم‌چنین  در مردادماه سال ۹۶ مباحثی درباره جلوگیری از تخریب این سینما و لزوم تبدیل آن به موزه در شورای شهر شیراز مطرح شد اما کمبود اعتبارات و نبود انگیزه کافی هیچ‌وقت تکلیف این سینما را روشن نکرد.

موزه‌ای که خاکستر شد

ازآنجایی‌که مالک این سینما رغبتی برای بازسازی این سینما نداشت و یا بنا بر گفته خودش هزینه آن را در اختیار نداشت همواره این درخواست را داشت تا شهرداری این ملک را خریداری و تکلیف وی را مشخص کند.

در بهمن سال ۹۷ مالک این سینما اقدام به تخریب سازه این سینما کرد که مأموران تخلفات شهرداری از این کار مطلع شدند و از آن جلوگیری کردند.

دوشنبه ششم خرداد ۹۸ با شنیدن خبر تخلیه صندلی‌های این سینما یک‌بار دیگر دوستداران هنر برای زنده نگاه‌داشتن آن از مسئولان طلب استمداد کردند تا اینکه شامگاه پنجشنبه ۹ خرداد ۹۸ سینما بهمن شیراز در آتش سوخت و سینمایی که می‌توانست تبدیل به موزه شود خاکستر شد.

موافقت شهرداری برای تخریب

باوجوداینکه بسیاری از شهروندان و هم‌چنین فرهنگ دوستان شیرازی بر این باور بودند که شاید شهرداری شیراز این ملک را به تملک خود درآورد  و در راستای حفظ هویت این شهر جدیت بیشتری به خرج بدهد اما اقدامی در این رابطه نشد و به نظر می‌رسد این بنای قدیم با موافقت شهرداری تخریب‌شده است.

شهردار منطقه دو شیراز  با تائید این موضوع در همین رابطه اظهار کرد: البته تا قبل از آتش‌سوزی سینما بهمن مالک این مجموعه بارها درخواست تخریب را به شهرداری منطقه ارائه داده  اما هرگز با این مسئله موافقت نشده بود.

مهران بهرامی نژاد  افزود : مالک این سینما از اوایل خرداد ۹۸ بدون دریافت مجوز اقدام به تخریب سینما بهمن کرد که از این اقدام جلوگیری شد اما درنهایت منجر به آتش‌سوزی این محل شد و  بعدازاین آتش‌سوزی بخش‌هایی از سقف و دیوارهای سینما بهمن شیراز فروریخت که در پی این موضوع بار دیگر مالک مجموعه درخواست تخریب خود را به شهرداری منطقه ارائه کرد.

وی ادامه داد: بعد از آتش‌سوزی سینما بهمن و در پی درخواست مالک،شهردار منطقه با تخریب کامل سینما بهمن که بخش زیای از آن در آتش‌سوزی نابودشده بود موافقت کرد و لذا حدود دو هفته پیش مجوز تخریب کامل و آواربرداری این محل صادر شد.

وی اضافه کرد: در مجوز صادره قیدشده است که سر درب ورودی سینما بهمن که یکی از نمادهای شهر شیراز است نباید تخریب شود و همچنین با انجام مهاربندی زیر نظر ناظرین شهرداری به‌گونه‌ای که به ساختمان‌های مجاور آسیب نرساند،عملیات تخریب کامل و آواربرداری انجام شود.

او بابیان اینکه کاربری این محل،فرهنگی تعیین‌شده،گفت: مالک مجموعه تقاضای تغییر کاربری این مجموعه را دارد اما شهرداری با این درخواست موافقت نکرده است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: استان فارس سینما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۳۰۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«نمایش» به اکران آنلاین رسید/ «تیر خلاص» به فرانسه

به گزارش خبرگزاری مهر، اکران آنلاین فیلم کوتاه «نمایش» به نویسندگی و کارگردانی محمدمهدی سجادی در سایت تیوال آغاز شد.

مهدی شاهدی و میلاد تاجیک بازیگران این اثر هستند. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «جوانی به روایت قتلی اعتراف می‌کند که نمی‌داند این بازگویی نمایشی‌ست که او را نجات می‌دهد یا حقیقتی می‌شود برای سرانجام زندگی‌اش.»

دیگر عوامل این اثر عبارتند از: مترجم: هومن صالحی، مجری طرح: مجید اقبالی، مدیرتولید: امیر شاه‌حسینی، مدیر اجرایی: دانیال رضایی، دستیار کارگردان: ملیکا اصل‌پور، برنامه‌ریز: سپیده مجنونی، منشی صحنه: منا خادم قاسمی، مدیر فیلمبرداری و نورپرداز: مصطفی امیری، صدابردار: سلیم پور بردباری، صداگذار: حمیدرضا حیدر اولاد، طراح گریم: سپیده نقدی، طراح صحنه و لباس: آنیتا قجر و محمدمهدی سجادی، تدوین: محمدمهدی سجادی، اصلاح رنگ: مصطفی شهباز، طراح پوستر و عکاس: فریماه اقبالی.

«تیر خلاص» به فرانسه رفت

همچنین، فیلم کوتاه «تیر خلاص» به‌نویسندگی و کارگردانی رضا گودرزی و تهیه‎‌کنندگی مشترک انجمن سینمای جوانان و رضا گودرزی که به تازگی جایزه نقدی هیات داوران بیست‌ و چهارمین جشنواره سینه‌کورتو اسپانیا را کسب کرده است، در بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم tre’s court فرانسه حاضر می‌شود.

«تیر خلاص» پیش از این در فستیوال‌های سانداسکرین ایتالیا، سینه فروم اسپانیا، پاپی جسپر آمریکا، ادواستیت نیجریه، یوالیتی فرانسه، جشنواره رشد، سینه کورتو اسپانیا و cineaste دهلی هندوستان حضور داشته است.

در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «تنها مردگان پایان راجنگ را دیده‌اند. در میان کشته‌ها و زخمی‌های میدان جنگ، سربازی تلاش می‌کند خودش را از دست افسر دشمنی که در حال تیرِ خلاص زدن به سربازان زخمی‌ست نجات دهد اما زخم‌های عمیقش مانع این کار می‌شود. افسر دشمن لحظه به لحظه به او نزدیکتر می‌شود و … .»

نویسنده و کارگردان: رضا گودرزی، بازیگر: رضا سیدی، مدیر فیلم‌برداری: وحید ابراهیمی، تدوین: حسین جمشیدی گوهری، طراحی و ترکیب صدا: آرش قاسمی، طراح صحنه: امیر خراسانی، دستیار طراح صحنه: نوید میرزایی، طراح لباس: نیلوفر سجادی، دستیار لباس: آتنا ادینا، طراح گریم: امیر ترابی و رابعه ملا حسینی، طراح جلوه‌های ویژه میدانی: آرش آقابیک، طراح جلوه‌های بصری: کامیار شفیع‌پور، صدابردار: علی نوین‌نژاد، دستیار اول کارگردان و برنامه‌ریز: ناهید میرمحمد کاشی و محمد مفاخری، مدیر تولید: اکبر خیرآبادی، اصلاح رنگ و نور: نگین حیدری، طراح لوگو و پوستر: محمدحسین هوشمندی، عکاس: امیرحسین علیجانی، مترجم: زهرا رمضانی و محسن لالانی، تهیه‌کننده: انجمن سینمای جوانان ایران، رضا گودرزی، پخش بین‌المللی: سینه پورت.

کد خبر 6097428

دیگر خبرها

  • برگزاری سومین سوگواره منطقه‌ای نی ناله در تبریز
  • «نمایش» به اکران آنلاین رسید/ «تیر خلاص» به فرانسه
  • اکران تگزاس ۳ از ۲ خرداد در سینماهای سراسر کشور
  • روسیه مجوز استفاده از عکس محجبه در پاسپورت اتباع مسلمان را صادر کرد
  • «تگزاس ۳» و «عطرآلود» به سینما می‌آیند
  • واکنش جمشید مشایخی، علی حاتمی و بهمن فرمان‌آرا به احضار هنرمندان به دادگاه انقلاب در بهار ۵۹/ از شجریان تا کرم رضایی برای پاره‌ای توضیحات احضار شدند
  • رقابت ستاره‌ها در سینما و آغاز اکران یک اکشن
  • پارسا پیروزفر، مهران مدیری و الناز شاکردوست رکوردداران روز اول اکران
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی
  • همه چیز درباره رمز کارت سوخت